Piirakka on melko helppo ja nopea tehdä. Raparperipalasia pehmitetään minuutti mikrossa. (tai sitten ei). Muutoin ainekset vain sekoitetaan - ei vatkaamista eikä vaahdottamista. Pohja on mehevä ja raparperin palaset uppoavat siihen mukavasti. Päällisessä maistuu raparperi ja vanilja. Jugurttina käytin Lidlin kermaista vaniljajugurttia.
Raparperipiirakka
Muutama raparperin varsi
Hieman sokeria
Taikina:
1 muna
1 dl sokeria
2 dl kevytkermaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl kardemummaa
50 g sulatettua voita
Päälle:
2 dl vaniljajugurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia ja sitten hieman jäähtyneenä maistetaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti