keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Muhkea raparperipiirakka

Raparperi on tuottanut ensi kertaa sellaisen sadon, että hennoin taitella varsia surutta. Piirakkaa, piirakkaa, trallallallaaa... Ihan päivän ensimmäisille kahveille piirakka ei ehtinyt, mutta toisille kahveille sentään.



Piirakka on melko helppo ja nopea tehdä. Raparperipalasia pehmitetään minuutti mikrossa. (tai sitten ei). Muutoin ainekset vain sekoitetaan - ei vatkaamista eikä vaahdottamista. Pohja on mehevä ja raparperin palaset uppoavat siihen mukavasti. Päällisessä maistuu raparperi ja vanilja. Jugurttina käytin Lidlin kermaista vaniljajugurttia.


Raparperipiirakka

Muutama raparperin varsi
Hieman sokeria

Taikina:
1 muna
1 dl sokeria
2 dl kevytkermaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl kardemummaa
50 g sulatettua voita

Päälle:
2 dl vaniljajugurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia ja sitten hieman jäähtyneenä maistetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti