sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Tämäpä oli hyvää!

Tiedän, kesäkurpitsalasagne ei ole mikään uusi juttu ja olen tehnyt sitä useasti ennenkin. Tällä kertaa lopputulos osui kyllä niin kymppiin, että on kiireesti laitettava resepti talteen. Tätä tehdään toistekin!
Lasagne oli oikein maukasta vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä. Tytär testasi ohjeen myös broilerin jauhelihalla ja hyvin oli maistunut koko perheelle.




Kesäkurpitsalasagne

2 - 3 kesäkurpitsaa viipaloituina pitkittäin

400 g luomu naudanlihaa 17%
hieman oliiviöljyä 
1 iso sipuli silputtuna
2 porkkanaa karkeana raasteena
1 tlk tomaattimurskaa (Mutti, ehdottomasti)
reilu 1/2 pkt sulatejuustoa 
mustapippuria
cayennepippuria
oreganoa
suolaa

Viipaloi kesäkurpitsat melko ohuiksi viipaleiksi ja ripottele niiden pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Tee jauhelihakastike, lisää sulatejuusto nokareina kastikkeeseen ja anna hieman sulaa.  Mausta  hyvin.
Rakenne lasagne vuorottelemalla kesäkurpitsa- ja kastikekerroksia. Ripottele väleihin ja pinnalle hieman parmasanraastetta.

Paista 200 asteessa  noin 40 minuuttia.

2 kommenttia: