Pataleipä on herkullista |
Pataleipä
6 dl sämpyläjauhoja
1dl vehnäjauhoja
n. 2 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
ripaus sokeria
½ tl kuivahiivaa
n. 3 rkl parmesanraastetta
3,5 dl vettä
Sekoitin kuivat aineet. Lisäsin veden. Itse käytin noin 50-asteista. Sekoitin taikinaksi ja annoin kohota vedottomassa paikassa eli uunissa kuutisen tuntia. Sitten pyöräytin taikinaa puulastalla muutamasti ja kumosin leivinpaperin päälle odottamaan, kun kattila kuumeni uunissa. Kun uuni oli kuuma (225), pudotin leiväntekeleen paperikäärössään kattilaan. Olisin laittanut kannen päälle, vaan eipä se mahtunut pikkuiseen uuniini. Paistoin noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti