torstai 7. kesäkuuta 2018

Eihän tämä ollut edes listalla...

Huomasin juuri, että eihän tämä meidän aitan laitto edes ollut kesän työlistalla. Hah, sepä on siitä huolimatta jo melkein valmis. Ei juurikaan ole ollut aikaa kirjoitella, sillä työmaalla on riittänyt tekemistä aamusta iltaan. Eikä ole ollut todellakaan yksinäistä hommaa, sillä kymmen... sadat... tuhannet hyttyset ovat mielellään pitäneet seuraa. Kaivelin hyttyssavutkin esiin ja ihmettelin, kun ne hajosivat käsiin. Olipa päiväykset menneet jo vuosia sitten. Niille kun ei ole ollut käyttöä moniin kesiin.

Punaisen aittamme ikää voimme vain arvailla. Se on koottu ilmeisesti useammasta vanhasta hirsirakennuksesta ja on iloisesti hieman vinksallaan suuntaan jos toiseenkin. Mökin ostaessamme aitta nökötti yksinään tontin reunalla, mutta me siirsimme sen pihapiiriin ja samalla vaihdoimme hirsien välissä olleet karhunvillat pellavaan ja peltikatto vaihdettiin huopakattoon. Aitta on ollut välillä vierasaittana, välillä vähän varastonakin. Hiiret rakastavat sitä. Oravat ja linnut lainaavat aitan väleistä pesätarpeita. Nuoriso kuitenkin väittää, että siellä on liikaa hämähäkkejä ja muita rapisevia ja surisevia otuksia.
Oli siis aika päivittää aitta ja tehdä siitä hieman viihtyisämpi. Seinät on nyt paneloitu ja maalattu. Myös lattia on saanut uuden maalipinnan. Listojen laiton jälkeen pääsen sisustamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti