keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Virkatut vanulaput

Pienen virkkaustaon jälkeen aloin tuntea selkeitä vieroitusoireita, joten oli aivan pakko löytää joku kiva pieni virkattava juttu. Vanulappuni sattuivat loppumaan juuri samaan aikaan, joten tämä oli varmasti kohtalon sanelemaa.
Kotivinkin ohjeella aloitin, mutta se ei sopinut hermoilleni ollenkaan. Pallot vaativat liikaa keskittymistä ja lapuista tuli minun mielestäni liian paksuja. Päädyinkin sitten helpoista helpoimpaan malliin. Näiden virkkaaminen oli kivaa ja todella joutuisaa ja ennen kaikkea  Rahapajan toisen tuotantokauden jaksojen seuraaminen Netflixiltä onnistui samalla vaivatta.


Ohje menee osapuilleen näin: virkkaa viisi (tai kuusi) ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa (eka pylväs) ja sen jälkeen pylväitä renkaaseen sopiva määrä eli kymmenkunta. Seuraavalla kierroksella virkkaa kaksi pylvästä jokaiseen aikaisempaan pylvääseen. Näitä kierroksia tarvitaan kaksi. Päättele langat ja se on siinä!


Lankana käytin Novitan lankaa, jossa on sekä bambua että puuvillaa. Väreiksi valitsin puhtaan valkoisen ja beessin.
Olen virkkaillut näitä jo kymmeniä, sillä tyttäretkin innostuivat heti asiasta ja olivat valmiita siirtymään kestovanulappuihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti