maanantai 23. huhtikuuta 2018

Tulevan kesän työlistaVanhoissa sanonnoissa se viisaus piilee, mietin ja tein työlistaa tulevalle kesälle. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja lisäksi olen aina tuntenut outoa viehtymystä listoja ja luetteloita kohtaan.

Jotkut asiat ne vaan pysyvät listalla kesästä toiseen, sillä joskus
a) (usein) tulee kiirellisempiä asioita, jotka kiilaavaat listalla kärkeen
b) on niin surkea keli, etteivät esimerkiksi kaikki remonttihommat onnistu
c) on niin ihana keli, ettei jaksa eikä viitsi käyttää kaunista päivää työperäisiin hommiin
d) lista on ollut alunperinkin ihan liian pitkä tai vaativa
e)  ei vaan oo motii
JA
f) eräs kapine pihassa, josta olen muutaman valitun sanan kirjoittanut esimerkiksi täällä. Siitä onkin tullut sejonkanimeäeimainitaedeslistoillamuttatänäkesänäselaitetaankuntoon. Huh. Järjetöntä.

Muu listaus onkin sitten lastenleikkiä tai ainakin näin kuvittelen huhtikuussa.

Maalausurakka
Tämä jäi viime kesän kurjien ja kosteiden kelien takia pahasti kesken. Maalattavaa on ainakin terassikaiteet ja sisällä mökin valkaisuprojekti jatkuu. Muutama huonekalu kaipaa myös tuoretta maalia, muun muassa rottinkisohva, joka on ulkokäytössä aina kun sää sallii. Viime kesänä ei kovin usein.

Ikkunat
Neroudessaan mökin ikkunat ovat toki isot ja hienot, mutta mikä lie insinööri on ollut asialla, kun kaksikerroksisia laseja ei saa auki. Tai saa, kun poistaa listat ja naulat. Mielenkiintoista nähdä, montako lasia saadaan ehjänä irti. Kuitenkin siis suunnitelmissa on irroitus, pesu ja maalaus.

Tiskipaikka ulos
Tätä on ideoitu (= olen ideoinut) jo monena kesänä, mutta tekemättä se vielä on. Ekokärpäsen puremana ja satojen astioiden omistajana olen tehnyt lupauksen käyttää koko kesän oikeita astioita, joten tälle tiskipaikalle olisi ensi kesänä käyttöä. Ehkä tästä pitäisi kertoa myös Miehelle.

Eikä mikään ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti