maanantai 29. tammikuuta 2018

Texmex-piirakka

Ruokamatka ympäri maailmaa jatkuu keittiössämme: Intiasta muutamalla virtuaalisella välilaskulla Meksikon tunnelmiin. Kotimaahan tämä yhdistyy näpsäkästi Härkiksen kautta. Mies on ehkä paketin huomannut jääkaapissa, mutta tuskin kiinnittänyt siihen huomiota. Kohta tarjoilen piirakkaa, jonka täytteenä on texmex-maustettua härkistä. Katsotaan, miten sitten suu pannaan.


Pohjan piirakkaan tein helpolla ja nopealla ohjeella:

Helppo piirakkapohja

2 dl sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
½ dl rypsiöljyä
1 dl vettä

Sekoita leivinjauhe sämpyläjauhoihin. Sen jälkeen sekoita kaikki aineet taikinaksi. Painele voideltuun vuokaan. Oma vuokani on halkaisijaltaan noin 20 cm.



Täytteet:

1 punasipuli ohuina renkaina
öljyä kuullottamiseen
1 paprika kuutioina
250g Härkis Texmex
1 iso tomaatti kuutioina
2 rkl tomaattipyreetä
Taco- ja juustokastikkeen loput (yhteensä noin purkillinen)
purkkien huuhteluvedet n. 1 dl
paprikaa, chiliä
suolaa

Kuullota sipulit kevyesti, lisää paprikakuutiot. Sekoittele hetki. Lisää sitten härkis ja murentele se lastan reunalla. Lopuksi sekoita joukkoon tomaattikuutiot, pyree, kastikkeet, purkkien huuhteluvedet. Mausta maun mukaan. Tsekkaa suola.

pinnalle: juustoraastetta
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia





Tästä tuli todella maukasta ja mausteista. Flunssainen olo helpottui hetkeksi. Seuraava ruokamatka tehdään Pohojanmaalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti