tiistai 23. tammikuuta 2018

Mun muffineille kävi näin

Valitsin muffinikirjasta terveellisen vaihtoehdon. Hedelmäkulhossa odotti kypsiä banaaneja ja taateleitakin kaapista löytyi.
Iris-tyttönen auttoi taikinan sekoittelussa.

Banaani-taatelimuffinit

225g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
½ tl jauhettua maustepippuria
5 rkl sokeria (laitoin intiaanisokeria)
2 kananmunan valkuaista
2 kypsää banaania
55g taateleita pilkottuna
4 rkl maitoa
5 rkl vaahterasiirappia



Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja pippuri. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon haarukalla soseutetut banaanit. Lisää pilkotut taatelit, maito ja siirappi. Sekoita. Yhdistä muna-taateliseos jauhoseokseen ja sekoita hellävaraisesti taikinaksi.
Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin (voitele!) tai paperivuokiin. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. 



Aluksi kaikki sujui mainiosti. Jaksoin jopa vaahdottaa valkuaiset, tosin jupisten jotain käsittämätöntä. Käytin nättejä vaaleanpunakuvioisia paperivuokia, jotka laitoin muffinipellin koloihin. Napsautin ajastimen päälle ja työnsin muffinit uuniin ja palasin asiaan kellon soidessa todetakseni, että lyhyempikin paistoaika olisi varmasti riittänyt. Syömisen yhteydessä paljastui toinen seikka. Paperiset vuoat olivat tarttuneet muffineihin kiinni. On myös mahdollista, että muffinit olivat tarttuneet vuokiin kiinni. Näin on käynyt joskus aikaisemminkin, mutten muista, olivatko kyseessä samat paperivuoat.
Maku oli kuitenkin hyvä, banaani maistui voimakkaasti ja taatelinpalaset olivat herkullisia.

Loput vuoat päätyivät roskiin. Mokomat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti