maanantai 15. tammikuuta 2018

Olipa kerran avokado

Aika usein kauppareissulla mukaan tarttuu verkkopussillinen avokadoja. Ne sopivat salaatteihin, alkuruokiin, smoothien joukkoon ja tänään varmistin, että myös lämpimänä syötäviksi.

Jääkaapissa odottelevalle Mifulle yritin myös löytää käyttöä. 

Tein ensin paprikakastikkeen, sitten täytin puolitetut avokadot Välimeren tomaatti Mifulla, kastikkeella ja pinnalle yllättäen murustelin hieman fetaa. Täytetyt avokadot  joutivat uuniin 200 asteeseen noin vartiksi eli kunnes pinta oli saanut hieman väriä. Maistui miehellekin, eikä hän sanallakaan maininnut, että olisikohan näihin voinut laittaa jauhelihaa.



Paprikakastike

1 suippopaprika
1 valkosipulinkynsi
suolaa, ruokosokeria, mustapippuria, sitruunamehua
1 tomaatti

Pilko paprika neljään osaan, poista siemenet. Laita paprika ja valkosipulinkynsi kiehuvaan veteen pehmenemään toviksi. Surauta sauvasekoittimella soosiksi ja mausta. Kalttaa tomaatti ja lisää se pilkottuna kastikkeen joukkoon.


Mifutäytteiset avokadot kahdelle

2 kypsää avokadoa
sitruunamehua
4 kukkurallista ruokalusikallista Mifua (Välimeren tomaatti)
paprikakastiketta
pinnalle fetaa murusteltuna

Puolita avokadot, poista kivet. Pirskottele puolikkaille sitruunamehua. Laita koloihin Mifua, kastiketta ja pinnalle fetamuruja.


Vartissa avokadot saavat hieman väriä pintaan. Tarjosin niiden kanssa kesäkurpitsaa ja porkkanaa raastettuna lopun paprikakastikkeen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti