lauantai 13. tammikuuta 2018

Lihakääryleitä

Kasvisruoan hehkutuksen jälkeen onkin hyvä tehdä kunnon lihakääryleitä. Perjantain illallisvieraille päätin tarjota jotain pitkään muhitettavaa ruokaa, koska alkuruoan ääressä vierehtää yleensä melkoinen tovi kuulumisia vaihdettaessa. Silloin ei haittaa, vaikka pääruoka viivähtää uunissa hieman pidempäänkin.

Italialainen ruoka maistuu aina ja netin reseptien aarreaitasta löytyivät italialaiset lihakääryleet. Suuressa osassa ruokaa on mainio tomaattikastike, jonka keittelin jo edellisenä päivänä. Nam, tätä teen uudestaan!




Tomaattikastike

2 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
5 rkl tomaattipyreetä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl kuivattua oreganoa
1 tl chiliä rouheena
3 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
sokeria
suolaa
mustapippuria
Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Alenna sitten lämpöä ja hauduttele soosia kannen alla tunnin verran. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

Lihakääryleet tein naudan sisäpaistista. Nuijin niin, että varmaan koko talon asukkaat miettivät, mitä siellä tällä kertaa remontoidaan. Rullien sisälle laitoin pecorino-valkosipuli-korppujauhoseosta. Rullat sidoin paistinarulla kiinni ja laitoin ne erissä paistinpannulle ruskistumaan. Lopuksi kaikki rulla pannulle ja iso loraus punaviiniä joukkoon ja tuoksujen nuuhkimista. 
Rullat laitoin uunivuokaan vieri viereen uimaan tomaattikastikkeessa pariksi tunniksi 175 asteeseen. Innoituksen rulliin löysin täältä.
Rullat maistuivat mainiosti. Neljä henkeä teki selvää melkein koko 6 - 8 hengen annoksesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti