sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kun teki mieli fetajuustoa

Tervehdys jälleen hellan äärestä. Täällä sitä taas ollaan ja ihan vapaaehtoisesti! Yllättäen teki mieli fetajuustoa ja koska se ei paljaaltaan muodosta kovin kummoista ateriaa, väittää mies, niin jotain sen kaveriksi oli laitettava. Välimereltä henkivät ruoat yleensä maistuvat meille mainiosta, joten kun vastaan tuli resepti, jossa käytettiin karitsaa, kesäkurpitsaa, riisiä, yrttejä ja fetaa, olin valmis kääräisemään esiliinan vyötäisilleni. Kasvisruokaa syödään sitten taas maanantaina.


Karitsa-riisipaistos

2 dl täysjyväjasmiiniriisiä puolikypsäksi keitettynä
keitinveteen suolaa
400g karitsanjauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 iso punasipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 iso kesäkurpitsa raastettuna
10 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
1 rkl kuivattua oreganoa
kourallinen tuoretta oreganoa
kourallinen tuoretta persiljaa
mustapippuria, chiliä
voita vuoan voiteluun
200g fetajuustoa
2,5 dl kasvislientä

Vuokaa muhitin uunissa folion alla kolme varttia 200 asteessa ja sitten vartti 250 asteessa ilman foliota, jotta pinta sai väriä.



Ruoka oli mehevää ja se sekä tuoksui että maistui mainiolle. Täysjyväriisissä on mukavasti purutuntumaa ja feta - se nyt vaan on niin hyvää.




1 kommentti: