sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Matkalukemista minikoossaKirjan ystävänä kovasti ihmettelen, miten tällainen painetun kirjan muoto on minulta mennyt ihan ohi. Googlettamalla selvisi, että näitä minikokoisia kirjoja Miki-formaatilla on sentään painettu jo vuodesta 2013. Eipä vaan ole silmään sattunut vaikka kirjakaupoissa ja markettien kirjaosastoilla käyn säännöllisesti.
Kirjaa mainostetaan kevyenä. Totta, ostamani kirja painaa 132 g, vaikka siinä on noin 850 sivua. Kirjan luvataan olevan myös kestävä. Tämä selviää, kun kirja on matkalukemisena tehtävänsä hoitanut. Helppokäyttöisyys? Todella ohut paperilaatu tuntuu hieman haastavalta: on hankala kääntää vain yksi sivu kerrallaan. Myös poikkeavassa asennossa luettava kirja vaatii kyllä totuttelua.

Hinta oli yllättävän edullinen. 1,50 e eli huomattavasti huokeampi kuin pokkari. Viidellä eurolla kirjoja olisi saanut neljä kappaletta. Nämä varmaankin ovat alennushintoja.

Luen vain paperisia kirjoja. E-kirjat eivät ole minusta saaneet ystävää. Kokeillut kyllä olen, mutta aina palaan siihen tunteeseen, joka kirjan kädessä pitämisestä tulee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti