sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kirppislöytöjä

Kirppisten kiertely on hauskaa ajanvietettä. Liian suuria odotuksia kun ei aseta, niin ei myöskään pahasti pety.  Valinnan teen täysin tunnepohjalta.  Toinen periaatteeni nykyään on se, että minulla täytyy olla mielessäni paikka tai käyttötarkoitus esineelle. Pelkästään kiva, kutsuva ulkonäkö ei vielä riitä.
Heikoin kohtani on astiat. Kaupunkikodin kaapit on täynnä, mutta mökille mahtuu. Ainakin jonkin verran vielä. Tosin paljon on tavaraa laitettu kiertämään, jotta uudemmille tulee tilaa. Olen opetellut luopumaan esineistä, jotka eivät oikeasti miellytä. Olkoot sitten perittyjä tai lahjaksi saatuja. Helppoa tämä opettelu ei ole ollut, kun säästäminen on perimässä tai jossain hyvin syvällä ainakin.

Tässä muutamia astioita, joita olen kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista löytänyt hyvin edullisesti.


Kultareunaiset kukkakuvioiset isot mukit löytyivät kierrätyskeskuksesta. Kunnoltaan ne ovat moitteettomat, luultavasti käyttämättömät. Iso koko tekee niistä mainiot teekupit kauniiseen kesäaamuun. Kultareunaiset astiat käyvät mökille mainiosti, kun ei ole houkutusta laittaa niitä astianpesukoneeseen.


Nämä kirppiseltä löytyneeet punaiset snapsilasit pääsevät pöytään ainakin aina elokuisissa rapujuhlissa. Harmi, että näitä on vain neljä kappaletta. Mutta näistä tykkäsin ostaessani ja tykkään edelleen. Värikin on säilynyt hyvin.


Kesä ja perhoset. Hyvä yhdistelmä, joten olen poiminut perhosia myös mökin sisustukseen ja astioihin, kun sopivia on kohdalle osunut. Nämä kolme pientä perhoslautasta ostin pelkästään kuvioiden takia. Kotitekoinen jäätelö maistuu kesäterassilla kauniilta lautaselta vieläkin paremmalta.
Olisipa jo kesä.


Tämä lasikippo kuuluu sarjaan: Osta minut, älä jätä enää yksin tänne. Tämä ainokainen päätyi mukaani eilen. Nuo pikkuiset pallukat ovat vain niin vastustamattomat. Tässä on lisäksi jotakin tuttua, mutta en keksi mitä. Jollakin pienellä herkulla tämän voisin täyttää. Ranskalaisilla pastilleilla esimerkiksi. Tai pikkuisilla pääsiäismunilla.
2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että kirppisten kiertely on hauskaa ajanvietettä. Avoimin mielin lähden yleensä tuttavieni mukaan eri kirppiksiä kiertelemään. Kaverini itseasiassa taisi löytää Turussa kirpputorilta nuo samanlaiset kultareunuksiset kukkakuvioiset mukit. Vieläkin mukit ovat käytössä hänellä. Hän kehui kovasti tätä kirpputoria, mikä Turussa löytyy. https://www.wanhanestori.fi/ota-yhteytta

    VastaaPoista