lauantai 9. tammikuuta 2016

Vuohenjuustolasagne

Kasvisruokaviikonloppu alkoi helpolla ruualla eli vuohenjuustolasagnella. Tässä helppous ei tarkoita sitä, että ruoka olisi nopeaa ja hyvin yksinkertaista valmistaa, vaan sitä, että ruoka maistuu myös lihansyöjälle (miehelle) ilman nikotteluja.
Inspiraation ruokaan sain insinöörin kasvis-vuohenjuustolasagnesta. Ilmeisesti kyseessä on diplomi-insinööri. Lasage on pakkaskeleille sopivaa ruokaa ja ilman juustoja elämä olisi paljon ankeampaa. Rakkaus juustoihin pitääkin minut kaukana ihan vegaanisista pöperöistä ainakin toistaiseksi, ja vuohenjuusto on yksi suosikkijuustoistani. Halusin myös kokeilla, miten kaupasta löytämäni hernerouhe (kuulostaakin jo terveelliseltä) sopisi lasagneen. Hernerouhe on tehty kotimaisista herneistä (hyvä) ja siinä on mukavasti proteiinia (21g/100g, hienoa)
Lasagnesta tuli mehevän maukasta ja mausteista. Lihansyöjäkin kiitteli ja santsasi. Ruoasta ei myöskään tullut lasagnelle tyypillistä ähkyä oloa, mikä sekin on mainio juttu. 

Vuohenjuustolasagne

1 dl hernerouhetta (+2 dl kiehuvaa vettä)
1 paprika paloina
1 iso sipuli silppuna
1 palsternakka raasteena 
200 g herkkusieniä paloina
1 rkl öljyä 
400 g tomaattimurskaa
2 kpl Fond du Chef herbs
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
200 g vuohenjuustoa murusteltuna
1 dl vettä
1 tl ruokokidesokeria
Mausteita: pippurisekoitusta, basilikaa, timjamia, paprikajauhetta
suolaa
Täysjyvälasagnelevyjä (8 kpl)
Pinnalle:
parmesanraastetta

 Lisää hernerouhe kiehuvan veden joukkoon, ota pois liedeltä ja anna turvota sen aikaa, kun pilkot ja silppuat muut ainekset.
Paistele kasviksia öljyssä riittävän isolla pannulla, kunnes hieman kypsyvät. Lisää muut ainekset ja mausteet. Anna hautua vartin verran. Tarkista maku. Kastike saa olla varsin mausteista!
Kokoa lasagne kastikkeesta ja lasagnelevyistä. Aloita ja päätä rakentelu kastikkeella. Pinnalle parmesania, luonnollisesti.
175 asteessa n. 45 minuuttia ja sitten syömään. Jos pystyt, niin anna vetäytyä hetken...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti