maanantai 4. tammikuuta 2016

Erilainen joulu

Tämän joulun vietimme ulkomailla. Pitkä, pimeä, märkä syksy vaihtui etelän aurinkoon ja ensimmäistä kertaa elämässäni olin joulun poissa Suomesta. Matkustaminen poisti myös joulustressin. Ei lahjoja, ei joulusiivoja, ei joulukokkailuja. Matka toimi lahjana ja onnea oli saada läheiset ihmiset sinne mukaan.
Fuerteventura on ennestään tuttu: mukava, hiljainen ja kaunis saari. Saarella on pitkiä rantoja ja hiekkadyynejä, komeita vuoristoja ja ihana meri. Auton vuokraus kannattaa ehdottomasti, mikäli haaveena ei ole vain makailla uima-altaalla ruskettumassa.
Meillä oli kolme päivää auto vuokralla ja tiivis tunnelma takapenkillä: neljä henkeä ja vyöt auki. 
Vietimme yhden päivän komeassa eläinpuistossa, jossa Afrikan eläimiin pääsi tutustumaan oikeasti. Olen silittänyt seepran, kamelin ja kirahvin turpaa. 
Toisen reissun teimme vuoristoon kevyellä ennakkosuunnittelulla, mutta se kannatti, vaikka takapenkillä jännitettiinkin hurjia, kapeita vuoristoteitä. Mutkan takaa tuleva bussi oli pahin painajainen.
Ylhäältä vuorilta oli komeat näköalat lähes koko saarelle. Komeat muinaisten provinssien kuninkaat seisoivat ylhäällä ylpeästi. Pieniä maaoravia vilisteli kallion koloissa. 
Kolmas autopäivä omistettiin pääkaupungissa käymiseen. Puerto del Rosarion suuri ostoskeskus passaa shoppailuun mainiosti. 

Muutamia kännykällä otettuja kuvamuistoja matkalta: 


1 kommentti: