sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Linssit ja tofu

Otin sitten härkää sarvista (jos nyt kasvisruoista puhuttaessa tällainen ilmaus passaa) ja kokkailin linssejä ja tofua. Molemmat toki tuttuja aineksia, mutta pakko tunnustaa, etten niistä mitään herkkuja ole onnistunut loihtimaan. Tällä kertaa kuitenkin lopputulos oli sellainen, että tämä ruoka ei jää viimeiseksi kokeiluksi. Tofupannu tyhjeni! Ihan niin rapeita tofupuikoistani ei tullut kuin odotin. Ehkä pannun olisi pitänyt olla kuumempi. Suosikkini sitruuna sopi sekä tofun marinointiin, että linsseihin mainiosti.


Tarkasti en aineksia ja mausteita mittaillut, joten kunnollista reseptiä en tästä saa aikaiseksi. Tofun marinadissa oli soijaa, chiliä, valkosipulia pilkottuna, sitruunamehua ja sriracha-kastiketta. Pyörittelin tofupuikot riisijauhoissa ennen paistamista. Vihreät linssit keitin pakkauksen ohjeen mukaan ja kypsät linssit maustoin sitruunankuoriraasteella, sitruunamehulla, jeeralla, yrttimausteella, Himalajansuolalla ja tuoreella persiljalla.

Jälkiruoaksi tarjosin ensimmäistä raakakakkukokeiluani. Siitä tuli oikein pieni ja sievä, mutta jotain siitä puuttuu. En ole juurikaan raakakakkuja maistellut, joten en oikein edes tiedä, miltä niiden pitäisi maistua. Reseptejä selaillessani ainesosien valtava määrä on ihmetyttänyt: tässä niitä on kuitenkin vain kuusi (sekä ripaus suolaa). Kokeilut jatkukoot.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti