sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Hurmaava huhtikuu
Auringossa paistattelun ihanuutta pitkän talven jälkeen ei voita mikään. Osittain aurinko virittää minut työteliääksi, mutta enemmänkin juutun kyllä terassiasteelle tyyliin "vitsit, kun paistaa ihanasti, onko meillä aurinkovoidetta, eikö oo, onko aurinkolaseja, ai ne on kaupungissa, no, onko jotain juomista edes, joo, okei, mä katson ite jääkaapista". 
Jotain sentään olen saanut aikaiseksi. Kasvihuone on siivottu ottamaan vastaan uudet innokkaat asukkaat. Aitat on tsekattu ja jotain sisustusuunnittelua on mielessä. Yrttipenkin reunustin noin viiden vuoden suunnittelun jälkeen viimeinkin tiilillä. Näyttää aika kivalta!
Lehtiä olen haravoinut kuutioittain. Puutarhaohjeissa usein neuvotaan jättämään lehdet haravoimatta "sinne ne maatuvat ja tuottavat ravinteita blaa...blaa". Häh, siellähän ne keväällä odottavat, eikä talvi ole tehnyt niille juurikaan mitään. Siis haravoimaan. Se on hyvin fyysistä hommaa. Minulle on iskostunut tapa haravoida ilman hanskoja. Sillä tapaa saattaa saada  rakkojakin, mutta ei haittaa.
Kesän projekteista ykkösenä on saunarakennuksen peltikaton uusiminen. Viime kesänä mökki sai uuden katon, joten hommahan menee ainakin teoriassa varsin helposti. Seuraavana työlistalla on maalaushommia. Osa niistä on niitä ikuisuuksia listalla roikkuneita, mutta jospa tänä kesänä olisi niiden vuoro. Mökki on työleiri, mutta kun se on oma ja itselleen tekee, niin mikäs sen mukavampaa...
Projektia riittää aina ja mies haaveilee talviasuttavasta mökistä. Lottoa, mies, lottoa, sanon minä ja kannustan toki.
Yksi uusi projekti on lähes hankittu, mutta kerron siitä sitten tarkemmin, kunhan se saadaan tuohon pihaan kuskattua. Se voi olla tosi hyvä juttu tai sitten pahuksenmoinen risti. Katsotaan, aika näyttää.

Pääsiäispyhien ruuat ovat olleet maistuvia. Mökillähän kaikki yleensäkin maistuu; varmaan johtuu tuosta raittiista ilmasta. Suklaakakun tein tällä kertaa jo kaupungissa etukäteen ja se oli niin herkullinen, että jaan reseptin. Ohje on repäisty jonkin lehden keksimainoksesta ja tuunailin sitä tähän malliin:


Suklaakakku

keksipohja:
1 pkt dominokeksejä
pari rkl voita

täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
levy Maraboun lakritsisuklaata (sulatettuna)
2 kananmunaa 

Keksipohjaa varten murskasin keksit ja sekoitin ne sulaan voihin. Esipaistoin pohjaa vajaat 10 min irtopohjavuoassa.
Täytteet ainekset vips vaan sekaisin ja pohjan päälle. Uunissa muhitin kakkua n. 45 minuuttia.
Pinnalle vispasin kermaa ja koristeeksi oli tarkoitus laittaa pääsiäismunia, mutta suunnitelma muuttui kaupassa, kun espanjalaiset mansikat pyysivät mukaani. Ne maistuivat melkein oikeilta mansikoilta.

2 kommenttia:

  1. Kakku kuulostaa ihanalle! Minusta on niin kiva lukea teidän työleirikuulumisia ;-)

    VastaaPoista
  2. Tosi helppo ja maistuva kakku. Tähän voisi kokeilla muitakin suklaita.

    Vaikkapa työleiriä odotellessa...

    VastaaPoista