keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Siksakkia

Isoäidinneliöistä pääsin vihdoin ainakin hetkeksi eroon, mutta virkkaamisesta en ilmeisesti koskaan. Uusia malleja selaillessani päädyin yksinkertaiseen, mutta viehättävään siksakvirkkaukseen. Ei enää neliöitä! Se osoittautuikin paljon helpommaksi ja nopeammaksi kuin olin kuvitellut. Langaksi valitsin 7 veljestä ja virkkuukoukuksi numeron 4,5. Keväiset säätkö asialla vai mikä lie hempeily iski, mutta tällä kertaa piti saada vaaleanpunaista lankaa. Sille kaveriksi sentään valkoista ja vaaleanharmaata.



Ohjeita siksakvirkkaukseen löytyy runsaasti ja myös erilaisia versioita, joissa pylväiden ja ketjusilmukoiden määrä vaihtelee. Myös kiinteitä silmukoita käyttää. Omassani on kuuden pylvään ryhmiä. (jollei lasketa muutamia kierroksia, joissa on yksi ylimääräinen, hups).
Tätä oli todella kiva virkata telkkarin ääressä ja näin paksusta langasta hieman kevyemmällä käsialalla peitto valmistui nopeasti ja on keveä. Pääteltäviä lankojakin oli ihan huikean paljon vähemmän kuin aikaisemmassa peitossa (niitä mummoja). Itse tykkään ainakin aika kovasti, joten tämä jää vaihteeksi omaan käyttöön. Sormet syyhyävät jo uuden aloittamiseen... Mustaa ja valkoista vai keväistä vihreää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti