sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Lihamureke punajuurella ja aurajuustolla

Tämä taitaa olla kasvisruokaa, sanoi mies, kun kerroin, että lihamurekkeessa on enemmän punajuurta kuin jauhelihaa. Ei nyt ihan kasvisruokaa, mutta selvästi kevyempää ja silti maistuvaa.

Lapsuuden traumoista ehjänä selvinneenä punajuuret ovat nykyään suurta herkkuani. Laittaisin niistä varmasti ruokaa useamminkin, ellei se olisi niin sottaista ja aikaa vievää puuhaa. Onneksi kaupasta saa valmiiksi esikäsiteltyjä punajuuria. Espanjan äitien kasvattamia olivat nämä komeat yksilöt, mutta jos kotimaisia vastaavia olisi ollut tarjolla, niin toki olisin valinnut ne.
Punajuuret ja aurajuusto ovat oiva yhdistelmä ja  sunnuntairuokaan sain molemmat herkkuni yhdistettyä.


Aurajuusto ja punajuuri- vastustamaton yhdistelmä

Lihamureke punajuurella ja aurajuustolla

1 kpl sipuli hienonnettuna 
voita
450 g punajuuria (esikypsennettyjä)
400 g kevyttä jauhelihaa 9,5%
100 g aurajuustoa murustettuna
1 kanamuna
1 tl rosmariinia morttelin kautta
1 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa

Pehmennä sipulisilppu voissa. Raasta, muussaa tai muulla tavalla saata punajuuret pienemmäksi. Joku kone on kätevä tähän. Sitten vain sekoitat kaiken taikinaksi. Ei korppujauhoja eikä muitakaan jauhoja, ellet erityisesti niitä kaipaa. Pysyy koossa näinkin. Muotoile murekkeeksi ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Nauti hyvässä seurassa perunamuusin ja/tai kasvislisäkkeen kera.
Matkalla uuniin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti