Toukokuun viimeiselle päivällä osui tänä vuonna monta juhlan aihetta. Isoimmat juhlat sai Mies, joka täytti pyöreitä. Toukokuun loppupuoli on yleensä loputtoman väsymyksen aikaa, joten juhlien järkkääminen siihen soppaan on pikku juttu.
Halusin tällä kertaa kokeilla cocktailtyyppisiä pieniä suolaisia ja makeita suupaloja. Olihan niissä väkertämistä, mutta toisaalta niitä syntyi sarjatyönä varsin nopeasti. Ilman tyttäreni apua olisin kyllä ollut pulassa, koska suurinta osaa ei voi tehdä kuin juuri ennen tarjoilun alkamista valmiiksi.
Kattaus oli miehen valitsema. Hillitty.
Palttoonappeja lohi- ja munatäytteellä |
Palttoonappeihin laitoin lohitartar-täytettä, jota aion kesän mittaan käyttää mökillä vaikkapa uusien perunoiden lisukkeena. Ohje on alunperin Valion.
Lohitartar
1 avokado
1 omena
1 sipuli
1 rkl sitruunamehua
200g graavilohta
1 prk creme fraichea
mustapippuria
Pilkotaan ja
sekoitellaan. Helppoa.
Hymyilevät mansikkaleivokset |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti