sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tammikuun avaus

Joulu ja uusi vuosi ovat onnistuneesti hoidettu. Sukulaisia, hyvää ruokaa, reissussa täysihoidolla... Kaiken lomailun ja matkailun jälkeen viime viikko oli varsin askeettinen myös ruuan suhteen, joten viikonloppuun jaksoi satsata ihan uudella innolla. 
Perjantaina sain kukkia ihan vain pienellä vihjailulla.



Viikonloppuna testailin paria ohjetta kirjasta
Hot - chiliä ja muita mauste-elämyksiä. (Marianne Kiskola ja Sanna Miettunen)
Gingerin muffinit olivat maistuvia! Tähtianiksen maku miellytti. Normaalisti sujauttelen muffinit silikonisiin vuokiin, mutta nyt käytin paperisia melko ohuita vuokia. Virhe. Leivonnaiset levisivät jonkin verran ja kaiken lisäksi tarttuivat vuokiin kiinni. Maku ei onneksi tästä kärsinyt. Tein puolikkaan annoksen ja siitä tuli 15 muffinia.
Pinnalle laitoin hieman suklaa-pippurituorejuustokuorrutetta. Pippurisuus sopi leivonnaisiin oikein hyvin.




Gingerin muffinit

4dl vehnäjauhoja (riisijauhoja)
1½dl raakaruokosokeria
3tl leivinjauhetta
1tl soodaa
0,25 tl suolaa
50g raastetettua tummaa suklaata
½dl raastettua tuoretta inkivääriä
1kpl rouhittua tähtianista
1 kananmuna
3dl maitoa (riisimaitoa)
2rkl voisulaa (margariini)

Sekoita kuivat aineet. Raasta suklaa joukkoon.
Sekoita toisessa astiassa muna, maito, voisula ja inkivääriraaste. Vatkaa hetki.
Yhdistä seokset.
Jaa vuokiin. Paista 175 asteessa 15-20 min.


3 kommenttia:

  1. Suklaa-pippurituorejuustokuorrute? Siis suklaata ja pippurituorejuustoa sekaisin? Wau!

    VastaaPoista
  2. Sulatettuun tummaan suklaaseen sekoittelin pippurituorejuustoa eli siis kyllä.

    VastaaPoista