Aleostoksissani näkyy kevätkaipuuta. Yrttilaatikko vihertää. Ei vielä, mutta kohta...
Viikonlopun pakkanen on vaatinut kunnon ruokaa. Salaatteja silputaan sitten, kun kelit lauhtuvat. Tein oman versioni paimenen paistoksesta ja hyvin kävi kaupaksi.
Paimentytön paistos
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
100g herkkusieniä
400g karitsan jauhelihaa
n. 4 dl lihalientä (kuutiosta)
1 prk tomaattipyreetä (pieni)
100g ruohosipulituorejuustoa
(suolaa)
rouhittua mustapippuria
loraus punaviiniä
Pinnalle perunamuusia
Lauantaina risoton ja lohen jälkeen maistui Suklaamisu. Ohjeen löysin KevytKokki-lehdestä ja puolitin sen.
Suklaamisu kahdelle
4 savoiardi-keksiä
vajaa desi vahvaa kahvia (tein espressoa)
n. 30g tummaa suklaata
n. 30g tummaa suklaata
vajaa desi vaniljavispiä
n. 50g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiinin kuori raastettuna
Pinnalle olisi voinut ripotella kaakaojauhetta, mutta se unohtui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti