keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Suu makiaksi ja äkkiä

Välillä tulee näitä päiviä, jolloin voi ihmetellen todeta, että tätäkään en tiennyt. Ihan oikeasti en ollut ajatellutkaan, että mikrossa voi "leipoa". Sulattaminen ja lämmittäminen ovat sentään tuttuja juttuja, mutta että mikrokakku...
Pikaista suklaakakun reseptiä etsiskellessäni löysin useitakin ohjeita, joissa ainekset sekoitellaan ja kypsennetään hetkinen - mikrossa. Suhtauduin asiaan tietenkin terveen epäluuloisesti, mutta väsynyt ja kiireinen ihminen on valmis kokeiluun, jos tuloksena luvataan suklaakakku ja seuraava päivänä on kokous, johon aikoo viedä jotain itse tehtyä kahvipullaa.
Yhdistelin ohjeita, sulattelin, sekoittelin, voitelin, jauhotin ja kippasin uunivuokaan. Ei mennyt montaa minuuttia siihenkään.
Kypsennysvaihe oli varsin jännittävä. Kakku nimittäin kohosi moninkertaiseksi ja pysyi uunivuoassa juuri ja juuri. Olisihan siinä ollut oma hupinsa kaapia se mössö mikron pohjalta. Näin ei siis kuitenkaan käynyt. Kyllä siitä kakku tuli ja maultaan ihan hyvä. Ulkonäköpisteitä ei tälle kakulle voi hirveästi jaella, mutta onneksi tomusokerihunnulla voi tehdä ihmeitä. Ainakin lähes.

4 minuuttia - ja siinä se on!
TomusokerihunnutettunaPikainen suklaakakku

100g Pandan tummaa suklaata
100g voita
3 kananmunaa
n.1dl ruokosokeria
vajaa 1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Sulata voi ja suklaa. Sekoita kananmunat ja ruokosokeri. Yhdistä kaikki aineet. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun isoon vuokaan. Kypsennä täydellä teholla 4 min.

2 kommenttia: