perjantai 19. helmikuuta 2021

Airfryerin testailua

Airfryer, kiertoilmakeitin, ilmafriteerauskeitin, pöhötin. Ainakin näitä nimiä uusi musta pötikkäni tottelee. Laitteen ostossa oli himpun verran heräteostoksen makua (ainakin Miehen mielestä), vaikka ennen ostopäätöstä käytin useita iltoja aikaa ja selasin kaikki nettisivut, keskustelupalstat ja hintavertailut huolella. Eikä selailu mennyt hukkaan. Kovin pientä ei kannata ostaa, eikä ainakaan minun mielestäni ylettömän kallista. Ulkonäöltään nuo näyttävät muistuttavan yllättävän paljon toisiaan: mustia möhkäleitä. Aika äkkiä tuohon pötikkään työpöydällä on kuitenkin tottunut, vaikka se oman tilansa ottaakin. Paikkansa se on todella ansainnut, sillä se on ollut saapumisestaan asti lähes päivittäin käytössä.

Käytön oppii parhaiten kokeilemalla. Tavallista uunia jonkin verran alempi lämpötila riittää - maksimissaan laite pyörittää 200 astetta. Laitteessa on useampia valmiita ohjelmia, mutta ainakin itse tykkään kokeilla ja etsiä sopivia lämpötiloja ja kypsennysaikoja. Pöydällä on kynä ja paperia, jotta voin laittaa kokkailuni muistiin. 

Kypsennysastiaan voi kurkistaa välillä kuten uuniin ja mikroonkin ja ravistella, jos tarvitsee. Laite jatkaa kypsennystä, kun kori työnnetään takaisin. 

Kaikenkaikkiaan kokemukseni ovat vain positiivisia. Kokkailla voi kaikkea mitä uunissakin. Lopputulos on mehevä, maukas ja tarvittaessa rapea ilman rasvalla läträämistä ja paistamisen käryjä. Ainut miinus omassa laitteessani oli melkoisen vaatimaton ohjekirja. Muutoin Prinsessani on oikein kelpo laite ja vastinetta 119 euron sijoitukselle on riittävästi. Puhdistaminenkin on helppoa. Korissa on tarttumaton pinnoite ja pieni pesaisu riittää.
Tähän mennessä olen Prinsessallani tehnyt mm. lihapullia, kanaa, kalaa, perunoita eri muodoissa, sämpylöitä, tacoveneitä. Ei paistamisen käryä, ei rasvan hajua, ei hellan vieressä seisoskelua, ei juurikaan tiskiä. 

Tämä on vallan mainio keksintö! Samalla ratkesi mökin uunipulmat. Jos omistaisin asuntoauton tai -vaunun, niin pöhöttimen kyllä ottaisin mukaan. 

Taidankin tästä lähteä ruoanlaittoon! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti