tiistai 6. marraskuuta 2018

Kasviksia ja kalaa

Kahden kasvisruokaviikon päätteeksi laitoin uuniin seitiä. Ei siksi, että kala olisi kasvis, eikä siksi, että hyvin sujuneet pari kasvispitoista viikkoa olisivat nyt ohi. Ei suinkaan. Mieskin on ollut kovin tyytyväinen pöydän antimiin, vaikka lihan ystävä onkin.
Itse olen ollut ihmeissäni ja innoissani siitä, miten hyvät valikoimat erilaisia "valelihoja" kaupasta nykyään löytyy. Tai korvikkeita. Proteiinin lähteitä.
Ei tarvitse tyytyä tofuun. Siitä en kyllä erikoisemmin tykkääkään - en ehkä osaa käyttää. No, kalaa syömme kuitenkin edelleen ja seitifileistäkin saa helposti ihan maistuvaa ruokaa.

Juustoinen uuniseiti


Juustoinen uuniseiti

 400g seitifileitä
suolaa, mustapippuria
pala purjoa silppuna
50 g fetajuustoa murennettuna
1 prk ranskankermaa
2 rkl tomaattipyrettä
Pinnalle parmesanraastetta

Tarjotaan keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kera. Valkoviiniä, miksipä ei?


Kolmas kasvisruokavoittoinen viikko aluillaan. Hyvin sujuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti