torstai 21. elokuuta 2014

Kuppikakuista tämän verran

Tulin luvanneeksi leipoa ja lupaus on lupaus. Että paakkelseja arkipäivänä.
No. Kun kerran lupasin.


Sain äitienpäiväsyntymäpäivälahjaksi tyttäriltäni kirjan Baking instinct, joka sisältää makeita ja vielä makeampia leivonnaisohjeita. Tähän asti on riittänyt kirjan herkullisten kuvien katselu ja reseptien ihmettely. Ihan perusaineksilla näistä resepteistä ei selviä. Kauppaan jouduin minäkin, tosin vain appelsiinin ja voin ostoon. Järkytyksekseni unohdin ostaa kuohukermaa, tuota kaikkien leivonnaisten äitiä! Sovelsin sitten hieman ja lorautin omalla vastuulla kerman tilalle maustamatonta jugurttia. Eleonora von Smöör luultavasti puistelee päätään moiselle kevennykselle, mutta vaikenen asiasta visusti.
Lisäksi kuvittelin olevani fiksu ja tein kuorrutuksen vastoin ohjetta. Sainpahan nenälleni. Siitä tuli lirua. Onneksi kaapista löytyi toinenkin rasia tuorejuustoa, joten sain pursotukset tehtyä. Ei tullut ihan priimat. Ei kyllä ohjeen mukaan tälläkään kertaa.




Tiikeri-cupcaket onnistuivat muutoin mainiosti ja jo taikina oli käsittämättömän hyvää. Kunhan täydentelen ruoka-ainevarastojani muscovadosokerilla, hillotulla appelsiinikuorella, viskillä, vihreällä matchateejauheella, seljankukkamehulla, tyrnihillolla ja  kuivatuilla laventelinkukilla sekä tietenkin sillä kuohukermalla, olen valmis seuraaviin kokeiluihin.

Tiikeri-cupcaket (ohje hieman lyhennettynä...)

taikina 
3 munaa
2½ dl sokeria
1tl vaniljasokeria
150 g voita
1½ dl kuohukermaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
3½dl erikoisvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½ dl appelsiinimehua
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

kuorrutus
70 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
½ rkl appelsiinimehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Wiener Nougat Crush -rouhetta

Uuni 175 astetta.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Sulata voi. Lisää voisulaan kerman ja appelsiininkuori.
 Anna jäähtyä. 
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen voikerman ja appelsiinimehun kanssa.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina puoliksi ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
Laitaa muffipellin lokeroihin paperivuoat (12 - 15 kpl).
 Laita vuokiin vaaleaa, tummaa ja lopuksi vaaleaa taikinaa.
Sekauta hieman esim. lusikalla.
Paista 15 - 20 minuuttia.
Jäähdytä.

Kuorrutus
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää appelsiininkuori, mehua ja tuorejuusto. Sekoita.
Levitä leivonnaisille.
Koristele rouheella.


Nauti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti