Omenainen herkku
½ kg omenoita
1 dl vettä
1 dl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
½ prk Flora vanillaa
½ prk Mascarpone-tuorejuustoa
Omenat kuoritaan, poistetaan siemenkodat ja paloitellaan.
Keitellään kattilassa sokeriliemessä, kunnes pehmenevät sopivasti. Itse tykkään, etteivät mene ihan soseeksi. Annetaan jäähtyä.
Flora Vanilla vaahdotetaan, lisätään tuorejuusto ja omenasose. Annostellaan jälkiruokakippoihin. Ripotellaan pinnalle kanelia, keksimuruja, mantelirouhetta tms.
Eivät ole nämä omenat oman puun satoa, vaikkakin lähiruokaa sentään. Omien puiden istutus on suunnitteilla. Paikkakin alkaa olla katsottuna. Tämä nyt vaan tiedoksi jäniksille, että ihan turha vaivautua vielä tänä talvena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti