perjantai 22. marraskuuta 2013

Tänään taas itkin

Perjantain itku johtui sipuleista, ei siis mitään kovin dramaattista luvassa, valitan.
Askeettisen viikon jälkeen oli pakko helliä ruokakuntaamme rakkaimmalla sipulipiirakallani. Veikkaisin, että Valiolla on alkuperäisessä ohjeessa näppinsä pelissä, sillä piirakkaan tulee sekä voita että kermaa. Oma versioni on tämä:


pohja:
kökkö voita (esim. 150g)
2,5 dl luomuvehnäjauhoja
loraus vettä
1 dl emmentalia raasteena

täyte:
iso kasa sipuleita renkaina (melkein kilo)
kuullottamiseen voita riittävästi
kunnon loraus valkoviinietikkaa (tämä on tärkeä!)
mustapippuria
muskottipähkinää
ripaus suolaa
3 munaa
reilu dl kermaa (kuohu passaa hyvin)
juustoraastetta mielin määrin

Aikomuksenani oli lisätä pannulle myös pekonia, mutta enpä sitä muistanut. Periksi en kuitenkaan antanut, joten muutaman hippusen laitoin lopuksi piirakan pinnalle - sanotaan nyt vaikka koristeeksi.
Juomasuositus:  Alamos Tempranillo Mendoza, Argentiina 2011






Tällä viikolla olen juonut töissä niin paljon mustaa ja osittain aivan hirveän makuista kahvia, että vieroitusoireiden pelosta viikonlopun kakun on oltava kahvinen:





Pikkuinen kahvikakku

pohja:
puoli paketillista Café Noir -keksejä
n. 75g voita
täyte:
prk kahvinmakuista jugurttia
100g Philadelphia-tuorejuustoa
70g valkosuklaata
½ dl tomusokeria
½ dl vahvaa kahvia
3 liivatelehteä



2 kommenttia: