maanantai 30. maaliskuuta 2015

Tämä pasta sai minut ihastumaan

Näin nätisti Henri Alén kertoo uudessa Maku-lehdessä. Tällainen keski-ikäinen täti-ihminen (kyyninen?) ei usko ennen kuin kokeilee. Ja vaikka heillä tämänkaltainen on arkiruokaa ja vieläpä lohtusellaista, niin minä tein sitä sunnuntaina.
En tiedä, mihin tässä pitäisi ihastua, kun meillä asuu jo mies. Ihastuin sitten pastaan tai paremminkin tuohon kastikkeentapaiseen, joka on nopea (ei kypsentämistä) ja maistuva! Sattuneista syistä jouduin tekemään oman versioni, kun en parissa tunnissa ehtinyt kasvattaa vesikrassia, eikä kaupassa ollut kevätsipuliakaan. Innostuin lisäämään avokadonkin, kun se avokadopasta on kuulemma suurta herkkua. 
Niinpä Vuohenjuusto-vesikrassi -pastasta tuli Appelsiinipastaa.


Appelsiinipastaa kahdelle

200g tulppaanipastaa (sopii kevääseen)
1 iso appelsiini (kuori + mehu)
100 g pehmeää vuohenjuustoa
2 salottisipulia
50g vihreitä viinirypäleitä
1 kypsä avokado
kourallinen persiljaa
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
nokare voita

Pese appelsiini huolella, raasta kuori ja purista mehu.
Hienonna sipulit.
Huuhtele viinirypäleet ja puolita ne.
Halkaise avokado ja pilko hedelmäliha kuutioiksi.
Hienonna persilja.
Sekoita vuohenjuusto, mehu, kuoriraaste, sipulisilppu, rypäleet, persiljasilppu ja  avokado. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää loraus oliiviöljyä.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita joukkoon nokare voita.

Yhdistä kaikki ja nauti!



Mökillä oli vielä aika talvista. Jää kestää hyvin lenkkeilyä, mutta nastat saa olla alla. Vettäkin jäällä oli muutamia senttejä. Joutsenet mekastivat tutun kuuloisesti. Voi, miten tekisi jo mieli päästä puutarhahommiin, mutta on vaan maltettava odottaa. Tyydyin vähän siivoilemaan. Se ei ole ollenkaan yhtä hauskaa kuin mullassa möyriminen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti