maanantai 19. tammikuuta 2015

Vihreää näkyvissä

Olen viettänyt aikaa reseptien, ruokakuvien ja keskustelujen parissa Ideakeittiössä ja kiitoksena siitä olen nyt keittiöpuutarhan onnellinen omistaja!
Kesällä olen yrttien suurkuluttaja, sillä niitä kasvaa kasvimaalla, ruukuissa ja kasvihuoneessa. Kaupunkiin palattuamme otan osan niistä mukaan ja urheasti ne taistelevat ikkunalaudalla vähenevässä valossa, kunnes niille on sanottava hyvästi. Aikani kannan yrttejä kaupasta ja ne ehtivät yleensä nuupahtaa ennen kuin ruoka on valmis. Monenlaista hoitoa olen kokeillut, mutta lopputulos on ollut aina sama. 
Nyt siis keittiössä puhisee Kitchen Garden. Höpsistä, ei puhise, sillä laite on täysin äänetön.


Timjami, persilja, rosmariini ja basilika pääsivät uuteen kotiin eilen. Toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä. Persilja oli ostettaessa hieman pienikokoinen ja basilika taas vastaavasti niin iso, että se piti tunkea sisälle. Kovakourainen kohtelu saattoi vaikuttaa siihen, että se oli aamulla hieman apea. Lisäsin vettä ja päivän aikana se olikin piristynyt.
Jännityksellä nyt sitten seuraan, miten yrtit viihtyvät. Niiden pitäisi jopa kasvaa!

3 kommenttia:

  1. Houkutteleva kapistus. Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Tuo vaikuttaa tosi houkuttelevalta. Ideakeittiön pisteillä en varmaan yllä siihen koskaan milloinkaan ikinä, mutta voihan se siitä huolimatta vielä joskus ilmestyä keittiööni.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiinnolla minäkin seurailen yrttien viihtymistä. Ne ovat vähän niin kuin lemmikkejä, joiden vointia täytyy vähän väliä käydä kurkkaamassa. Raportoin tilanteesta lähiaikoina!

    VastaaPoista