maanantai 24. maaliskuuta 2014

Vihreitä unelmia

Keväinen keli saa minut unelmoimaan kesästä. Selailen innokkaasti puutarhalehtiä ja näen jo mielessäni kasvihuoneen viidakon, jossa vihreät oksat notkuvat herkullisten tomaattien painosta.
Siemenpussit ja mullat on ostettu ja takatekstit tavattu. Ajoittaminen vaan taas mietityttää. Jos laittaa taimet kasvamaan liian aikaisin, niiden liikuttaminen käy hankalaksi. Kasvihuoneessa ei ole lämmitystä, joten taimia ei voi mökin kasvuvyöhykkeellä kovin aikaisin sinne viedä. Jos laittaa liian myöhään, sato ei ehdi kypsyä. Kurkkujen kanssa sentään olen yleensä onnistunut, mutta chilien ja paprikoiden kanssa on ollut hankaluuksia. Päätinkin, etten laita niitä tänä vuonna lainkaan kasvamaan. Keskityn kurkkuihin, tomaatteihin, yrtteihin, kesäkurpitsoihin ja kesäkukkiin. Voi olla, että mieli muuttuu toukokuussa. On muuttunut nimittäin ennenkin. Sitten hankin valmiita taimia.
Kesäkukkia odotellessa täytyy tyytyä sisäkukkien kukintaan. Vaaleanpunaiset kukat miellyttävät tällä hetkellä erityisesti silmääni.


1 kommentti: