tiistai 27. helmikuuta 2018

Juustopiirakka

En tiedä, mitä tapahtui hyvälle aikomukselleni tehdä kevyttä kasvispiirakkaa iltaruoaksi. Ainut kevyt asia juustopiirakassani onkin raejuusto ja kaurahiutaleilla yritin hieman hiljentää huonoa omaatuntoani. Piirakan kalorimäärää ei kannata laskea, eikä edes ajatella.

Piirakka on helppo ja nopea tehdä ja maistuu raikkaan salaatin kera tainnuttaen kovankin nälän.




Juustopiirakka pepperonilla

pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita (ei pika)

20 siivua pepperonimakkaraa suikaleina tai puolikkaina
150 g raejuustoa
150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
ripaus cayennepippuria

Nypi pohja ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Lisää pinnalle pepperonimakkara (tai kinkkusuikaleita tai jätä kokonaan pois). Sekoita muut täytteen ainekset ja mausteet. Kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin  35 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti