perjantai 2. helmikuuta 2018

Broilerijauhelihapata

Helppoa ja kohtuullisen nopeaa arkiruokaa  mausta tinkimättä on joskus vaikea keksiä. Tavoitteena on myös saada ujutettua ruokaan aimo annos kasviksia. Onneksi reseptejä löytyy, kun omat loppuvat! Yhteishyvästä nappasin ohjeen:  Koko perheen broilerijauhelihapata. Vaikka koko perhe meillä käsittikin kaksi aikuista, niin ohjeen laitan muistiin lapsenlapsen vierailuja varten. Ennen srirachakastikkeen lisäämistä tämä maistuu taatusti pikkuisellekin.
Muokkailin ohjetta hieman aikuiseen makuun sopivaksi ja perunan tilalle laitoin parsakaalia, muutoin toimin  melko lailla ohjeen mukaan. 



Broilerijauhelihapata

400 g kananpojanjauhelihaa
öljyä paistamiseem
1 iso sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
½ tl kanelia
½ tl mustapippuria
ripaus jos toinenkin cayennepippuria
½ tl suolaa
5 dl vettä + 2 rkl kanafondia
500 g bataattia
150 g parsakaalia
1 pss pakastemaissia (200g)
3 rkl puristettua sitruunamehua

srirachakastiketta maun mukaan

pinnalle persiljaa

Paista jauheliha lähes kypsäksi. Lisää mausteet, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki. Kuumenna kattilassa vesi ja fondi. Lisää veteen kuoritut ja kuutioidut bataatit sekä pilkottu parsakaali. Anna kiehahtaa hetkonen ja lisää sitten jauheliha. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää maissi, sitruunamehu ja chilikastike. Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti