torstai 30. lokakuuta 2014

Tämähän menee ihan kokkailuksi

Hyvänä hetkenä kaupan hyllyltä kärryihini päätyi pussillinen hirssihiutaleita, koska niissä ei ole gluteenia ja ne sisältävät runsaasti mineraaleja ja B-vitamiinia. Näin. Päivän hyvä teko.
Parasta pussissa oli se, että nurjalta puolelta löytyy pannukakkuohje. Banaanipannukakkuja hirssihiutaleilla!

Eipä aikaakaan, kun keittiössä syntyi 12 komeaa ja potraa banaanipannukakkua. No, meni tähän tosin hieman aikaa, sillä taikinan tehtyäni huomaisin, että lettupannu on mökillä. Mies ei luvannut lähteä sitä hakemaan, joten piti käydä välillä Prismassa. Nyt on sitten ihan oma pannu kummassakin huushollissa.

Tässä taloudessa ei ole vasikoita, joten meiltä ei maitoa löydy. Vaan onpahan mantelimaitoa ja sillä korvasin ohjeessa olevan maidon.

Tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kera. Vitsi, vitsi. Tarjoillaan raejuuston ja banaanisiivujen kera.




 Banaanipannukakut hirssihiutaleilla (ohje Risenta)

1 dl vehnäjauhoja
1½ dl hirssihiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 kypsä banaani soseutettuna
1 muna
2 rkl voisulaa (kyllä)
2½ dl maitoa (mantelimaitoa)

Sekoitetaan kuivat aineet. Lisätään muut aineet. Annetaan taikinan turvota sen aikaa, kun käydään ostamassa lettupannu.
Paistetaan pannukakut voissa kullanruskeiksi.
Syödään iltapalaksi. Tai aamupalaksi.





1 kommentti: