keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Intialaista, kiitos!

Säännöllisen epäsäännöllisesti minun alkaa tehdä mieli intialaista ruokaa ja erityisesti Palak Paneeria.
Päätinkin pitää intialaisen ruoan rupeaman ja aloittaa tutulla herkulla ja kokeilla sitten myös jotain uutta. Miehellä on hieman outo ennakkoluulo linssejä (ja ohrapuuroa) kohtaan, mutta minkäs teet. Kokki päättää, joten niitä linssejäkin on sitten myöhemmin varmasti tulossa.

Palak Paneer (lähes neljälle)

1 sipuli hienonnettuna
1 iso valkosipulinkynsi pilkottuna
paistamiseen öljyä
1 tl garam masalaa
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 ps pakastepinaattia
2 dl kermaa (laitoin kuohua, kun sattui olemaan)
250g leipäjuustoa reiluina kuutioina
noin 1 tl suolaa


Hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Mausta. Lisää pakastepinaatit ja kuumenna, kunnes ne sulavat.
(Muista laittaa riisi kiehumaan)
Lisää kerma pannuun ja kiehauta. Lopuksi lisää juustokuutiot ja kuumenna. Mausta suolalla.
Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.


Tämä ruoka se osaa olla nätin näköistä, mutta onneksi ulkonäkö pettää ja maku on niin herkullinen. Naan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti